Sembelit Semasa Berpantang Menyebabkan Buasir

2:00 pm emalin mohd 0 Comments

Antara yang ditakuti ramai wanita ialah mengalami sembelit atau kesukaran membuang air besar semasa berpantang. Namun memang ramai yang mengalaminya antara 30-40% mengalami sembelit semasa berpantang.




Anda pernah alaminya?

Apa punca sembelit semasa berpantang? Ini berdasarkan pengalaman sendiri dan rakan-rakan. Tak mustahil pengalaman anda juga.

1) Takut untuk membuang air besar

Ya. Tidak dinafikan ada yang menahan diri untuk membuang air besar. Ini disebabkan mengenangkan jahitan yang banyak setelah bersalin. Rasa takut timbul kerana risaukan jahitan terbuka apabila meneran. Semakin lama menahan rasa buang air besar semakin tinggi risiko sembelit kerana najis semakin keras. Macam lucu kan? Tapi, untuk yang dah merasa dijahit banyak tu nak melangkah besar-besar pun takut. Apatah lagi duduk mencangkung. Siap ada yang pernah cerita bersimpuh dalam tandas duduk. 

2) Diet

Pemakanan yang tidak sempurna kerana terlalu mengikut pantang. Pernah saya jumpa ibu berpantang yang hanya makan nasi putih bersama ikan masin sahaja diawal tempoh berpantang. Dan cara berpantang ini atas nasihat orang tua beliau. Jadi, tidak mustahil sembelit berlaku. 

3) Kurang minum air masak

Ada ibu berpantang yang tidak dibenarkan untuk minum air dengan banyak atau tidak mencukupi sebenarnya. Sebab? Kata orang-orang tua, tak elok untuk faraj. Kalau tak berpantang pun boleh sembelit kan kalau kurang minum air.

Bahaya tau sembelit ni. Lama-lama boleh jadi buasir atau nama lain hemoroid. Buasir terjadi apabila salur darah di kawasan dubur menjadi bengkak akibat selalu meneran. Akibatnya, tekanan yang diberikan di kawasan sekitar (meneran) boleh menyebabkan pendarahan. Dah sakit 2 kali iaitu sembelit dan buasir.

Nak guna julap? Bahaya juga tu kalau tanpa nasihat doktor. Mana taknya pakai julap kan waktu tu juga rasa nak keluar. Takkan ibu berpantang nak berlari ke tandas pulak.

Jadi, apa tips untuk kurangkan risiko terkena sembelit?

1) Biasakan diri membuang setiap hari terutama di waktu pagi. Mula-mula memang tak rasa apa tapi jika dah buat banyak kali termenung, berjaya juga membuang kemudiannya.

2) Makan makanan yang tinggi seratnya seperti oat, roti bijirin penuh dan buah-buahan. 

3) Minum air dengan banyak dan boleh tambah juga jus buah seperti prun. Jadi dapat 2 khasiat dalam 1 iaitu air dan serat.

Tapi kan rupa-rupanya ada vitamin yang boleh mengurangkan risiko sembelit ni.

MAGNESIUM 
Lazimnya magnesium digabungkan dengan kalsium agar memaksimumkan penyerapan kalsium. Namun magnesium mampu mengurangkan risiko sembelit dengan:

1) Melancarkan pergerakan usus kerana magnesium boleh membantu dalam kawalan otot. 

2) Magnesium juga menarik lebih banyak air. Sekaligus ia melembutkan najis dalam kolon dan memudahkan najis keluar.

Magnesium terbaik pula boleh didapati di dalam Ostematrix Shaklee kerana ramai yang sudah mencuba dan mengakui lebih lawas di waktu pagi ketika mengambil Ostematrix di sebelah malam.

Yang best nya, Ostematrix sedia ada di dalam pakej Set Bersalin Shaklee. Jadi pastikan anda membelinya untuk persediaan bersalin.  

Ibu Muda Ini Serik Nak Beranak Lagi Sbb Seksa Pantang. Apa Yg Buat Dia Berubah? from iReach HD on Vimeo.


Jom beli. Klik bawah ni je.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e1eeca17b9dfcdcb83cf616b66de2bef

Untuk tempahan vitamin anda:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978

Antara yang ditakuti ramai wanita ialah mengalami sembelit atau kesukaran membuang air besar semasa berpantang. Namun memang ramai yang men...

0 comments:

Cara Menghilangkan Kesan Marker

3:00 pm emalin mohd 4 Comments

Cabaran sebagai seorang ibu. Walaupun ada banyak kertas disediakan di rumah, tetap tak lari dengan hasil kreatif anak-anak.

Siap ada yang buat lukisan di badan lagi dengan Marker atau pen.

Tips ini diperolehi daripada perkongsian rakan-rakan di Internet. Jadi, sebelum lupa diabadikan siap-siap dalam blog untuk rujukan di kemudian hari.



Atau boleh juga menggunakan Basic H Shaklee. Ada 1001 kegunaan Basic H.

Waima kerak pada puting botol susu pun boleh hilang dengan Basic H. Kikis dengan pisau tak hilang tau kerak tu.

Kesan kotoran pada kolar baju pun boleh hilang dengan Basic H tanpa menurunkan warna baju.

Kalau guna peluntur sah-sah kotoran hilang tapi dengan warna baju sekali hilang atau bertompok-tompok warnanya.

Jadi, pilihan selamat Basic H lah kan?

Nak dapatkan Basic H?




Untuk konsultasi percuma:
Hubungi Pn Emalin 0192500978
SID #968112

Cabaran sebagai seorang ibu. Walaupun ada banyak kertas disediakan di rumah, tetap tak lari dengan hasil kreatif anak-anak. Siap ada ya...

4 comments:

Buang Lemak Dan Kolestrol Secara Semulajadi

3:26 pm emalin mohd 0 Comments

Hari raya menjelang lagi. Pastinya pelbagai hidangan makanan yang membuka selera. Namun, bagaimana pula dengan kalori atau kolestrol dalam setiap makanan tersebut? Dan kadangkala makan melebihi had kerana setiap rumah yang dikunjungi menghidangkan lauk pauk yang amat menyelerakan. Kalaulah dapat makan tanpa rasa bersalah!!

Kalau di bulan Ramadhan sudah berpuasa dan mengawal pemakanan, dan berat badan semakin turun. Jangan pula sewaktu hari raya makan semahunya sehingga berat yang turun 5 kg tapi naik di minggu pertama Syawal 10 kg.

Rendang, ketupat dan lemang tidak lari daripada menggunakan minyak, santan dan jumlah kalori pastinya melebihi daripada yang disyorkan iaitu 300mg kolestrol sehari. Dan yang telah sakit jantung hanya 200mg sehari.

Tapi, makanan kat Malaysia ni kanak ya lemak dan kalori.

Nasi lemak je dah 213mg kolestrol!! Baru sepinggan Nasi lemak.

Kalau dah makan banyak ada yang mengalami perut sebu akibat makan terlalu banyak dan ada yang sehingga mengganggu penghadaman makanan.

Kalau perut dah tak selesa nak berkunjung rumah sanak saudara pun rasa tak seronok bukan?

Kalau diberi pilihan pasti nak makan tanpa rasa bersalah. Betul tak?

Kalau kata ada yang boleh membantu nak tak?

set makan banyak


Gabungan Herblax + Lecithin + Phytocol ST sangat mantap dan boleh membantu anda daripada naik semula berat badan yang telah turun semasa bulan puasa serta menjaga tahap kolestrol dalam badan.

Ia bagi memastikan perut lawas, lemak makanan tidak jadi lemak di badan dan juga memastikan kolestrol berada di paras normal.

Phytocol-ST:

Mengandungi fitosterol semulajadi dan menghalang badan daripada menyerap kolestrol. Apabila kolestrol daripada makanan tadi tidak diserap, ia akan dibuang daripada badan.

Bagus kan?


ubat kolestrol

testimoni kurangkan kolestrol


Lecithin:


Diperbuat daripada soya. Ia berfungsi dengan memecahkan lemak yang memasuki badan daripada makanan yang dimakan. Nampak kan bagaimana minyak terapung di atas air dan takkan bercantum. Namun setelah Lecithin dimasukkan kelihatan lemak tersebut terurai dan mula kelihatan seperti jatuh ke dasar. Inilah konsep yang dipakai semasa mengamalkan lecithin. Ia memecahkan lemak.




Selepas lemak tersebut dipecahkan, ia patut dibuang daripada badan. 

Herblax:

Herblax adalah pilihan terbaik sebagai agen detokfikasi atau membuang lemak tadi yang telah diuraikan oleh Lecithin dan juga kolestrol yang tidak diserap oleh badan tadi. Dengan Herblax juga sistem pembuangan akan menjadi lebih lawas. Angin-angin dalam perut juga boleh di buang dengan Herblax menjadikan badan menjadi lebih ringan rasanya.



detoks

Jadi, anda boleh makan tanpa rasa bersalah dengan Trio Set Buang Lemak/Kolestrol ini!!



Jom beli sekarang! Klik link di bawah ye...





Untuk Konsultasi Percuma:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978






Hari raya menjelang lagi. Pastinya pelbagai hidangan makanan yang membuka selera. Namun, bagaimana pula dengan kalori atau kolestrol dalam ...

0 comments:

Konvoi Ziarah Ramadhan 1435H - WISH Owners Club (WOC)

3:20 pm emalin mohd 0 Comments

Alhamdulillah, selesai sudah sesi Konvoi Ziarah Ramadhan 1435H bersama WISH Owners Club (WOC) yang telah diadakan pada 19 Julai 2014.


Konvoi Ziarah Ramadhan ini diadakan di dua tempat serentak iaitu di Selangor bagi WOC Central dan di Segamat, Johor bagi WOC SOuthern Region.

Sebelum pihak WOC memilih rumah anak yatim, tinjauan dilakukan terlebih dahulu. Ini bagi memastikan kesahihan dan kewujudan rumah perlindungan / kebajikan di samping menilai keperluan sebenar rumah anak yatim tersebut dengan menemubual pengusaha atau pihak pengurusan.


rumah anak yatim



Setelah pemilihan dilakukan dengan sebulat suara, program diteruskan dengan aktiviti seterusnya ialah mengumpul dana untuk membantu anak-anak yatim tersebut. 

Mesej tersebut telah disebarkan terutama melalui laman sosial.

Petikan mesej....

Assalamualaikum...

Alhamdulillah sekali lagi dengan limpah kurnia Nya...kami Wish Owner Club Central diberi peluang kali kedua untuk berbakti kepada masyarakat di bulan yang paling mulia ini untuk menjalankan aktiviti tahunan kami iaitu Kembara Ziarah Ramadhan (KZR).

Hasil kajian & tinjauan yang telah dibuat oleh buddies WOC, kami sebulat suara memilih Rumah Perlindungan Al-Nasuha Gombak permai sebagai destinasi kami pada tahun ini.

Rumah Perlindungan Al Husna - Gombak Permai diusahakan sepenuhnya & didaftar dibawah NGO oleh Pn Fatmah Husin (Umi) sekeluarga secara sepenuh masa.

Tanggungan/Perbelanjaan.

-Head count sebulan diperlukan RM30,000.
-Kos sewa 3 buah rumah = RM6000.
-Kos utiliti = RM4000.
-Jumlah penghuni = 69 orang (berumur dari setahun hingga 19thn)
-Kritirea penghuni = anak2 yatim piatu, anak2 terbiar, anak2 org miskin, anak2 yg diambil dari hospital setelah ditinggalkan...

Bantuan yg diperlukan hanyalah berbentuk sumbangan wang tunai dan barangan tidak diperlukan kerana ruang rumah yang terhad.

Dengan ini, kami di WOC tanpa rasa segan & malu mengajak anda untuk menyumbang kepada rumah perlindungan ini melalui kami bagi meringankan beban pihak pengurusan disamping memberi sedikit sinar kepada penghuni untuk menyambut syawal yang akan menjelma.

Bagi yang ingin menyumbang, boleh menyalurkan sumbangan anda ke Acc saya: 

Xxxxxx (RHB) - Mahathir b. Mohd Pattali

Sumbangan hendaklah dibuat sebelum 15/7/14. Penyerahan sumbangan akan dibuat pada 19/7/14.

Untuk keterangan lanjut, boleh la menghubungi saya atau mereka;

Lats Azizul Ab Aziz - Penyelaras Program KZR 2014
Ahmad Naqib - Biro Kebajikan WOC Central
Razimi Hj Mohamed - COC

Atau mana2 buddies WOC yg berhampiran anda.

Semoga dengan usaha kami yg tidak seberapa ini mendapat keredhaan Allah SWT. Amin.

Sekian

Bendahari KZR WOC Central 2014
WishOwnerClub

#tanganyangmemberilebihbaikdariyangmenerima #prayforgaza


Dengan sokongan anda semua, tahun ini WOC telah mendapat kutipan sebanyak RM9,591.00 hasil sumbangan ahli WOC dan orang perseorangan. Hasil kutipan tersebut diagihkan dengan pemberian duit raya, cenderahati (goodies) dan juga wang tunai yang diserahkan kepada pengurusan rumah tersebut tanpa meninggalkan baki.

Tiada yang lebih menggembirakan daripada melihat keceriaan yang terpancar di muka anak-anak tersebut.

Namun kesedihan tetap dirasai bila mengenangkan anak-anak ini membesar tanpa kasih sayang ibu bapa di sisi.

Semoga aktiviti ini berterusan di tahun mendatang.


Kami sangat mengalu-alukan sokongan ramai dan syarikat swasta yang ingin menaja atau bersama-sama kami menjayakan program Konvoi Ziarah Ramadhan WOC Central ke-3 untuk tahun hadapan. InsyaAllah...


WOC bukan sekadar kelab kereta yang bersukaria!!!


"Tangan yang memberi lebih baik daripada yang menerima"


Enjoy the pics....








Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 1435H dan Maaf Zahir Batin...

p/s: Nak makan tanpa rasa bersalah di Hari Lebaran? 
Jom klik MAKAN



Alhamdulillah, selesai sudah sesi Konvoi Ziarah Ramadhan 1435H bersama WISH Owners Club (WOC) yang telah diadakan pada 19 Julai 2014. ...

0 comments:

Cara Hilangkan Kerak Pada Puting Botol Susu

12:59 pm emalin mohd 8 Comments

Kerak yang warna putih-putih melekat pada puting botol susu anak memang tak selera nak tengok. Tonyoh la guna sabun apa sekalipun dan guna berus botol tu memang tak hilang. Kadangkala geram cuba juga pisau nak kikis tapi degil sungguh kerak tersebut. Memang tak nak tanggal. Sudahnya, buang puting botol ganti yang baru!!

Kalau puting yang biasa tu ok lah penyelesaian ganti baru. Buat pulak anak memilih nak guna yang mahal-mahal. Tak ke terasa juga duit yang mengalir semata-mata puting susu. Kalah harga susu. 

Baru-baru ini cubalah cuci dengan Basic H Shaklee. Wah hasil yang sungguh memberansangkan. Tak guna berus botol pun. Cuma guna span dah dapat hasil yang memberansangkan.


Teruja sangat dengan hasil sampai terus ambil gambar dengan botol masih basah lagi. Nampak tak beza?

Kalau kita pun tak selera tengok puting pada gambar sebelum apatah lagi orang lain. Kasihan kat anak kan. Kalau puting botol pada gambar selepas tu nampak jernih kan?

Seronok tak? Memang seronok dan teruja dengan hasilnya.

Tapi tu je ke kegunaan Basic H? Percaya tak kalau saya kata pelbagai kegunaan?


Basic H ni sangat pekat dan boleh jimat untuk pelbagai kegunaan.

Apa kegunaan Basic H?
▶️ Peralatan dapur
▶️ Perabot
▶️ Tingkap
▶️ Lantai
▶️ Fabrik

Itu antaranya...




Untuk konsultasi:

Pn Emalin SID#968112
Call / SMS / Whatsapp 0192500978
www.facebook.com/messages/emalinmohdmall







Kerak yang warna putih-putih melekat pada puting botol susu anak memang tak selera nak tengok. Tonyoh la guna sabun apa sekalipun dan guna ...

8 comments:

Parut Demam Campak Semakin Pudar Dengan Shaklee

12:14 pm emalin mohd 0 Comments

Chicken pox atau cacar air disebabkan oleh virus varicella. Ia menyebabkan demam dan ruam berair pada badan terutamanya pada bahagian muka dan badan. Ia juga boleh menyerang bahagian paru-paru dan otak.




Beza dengan campak atau measles. Campak disebabkan virus measles yang menyebabkan demam tinggi, sakit tekak yang teruk dan ruam pada seluruh badan. Virus ini juga boleh menyebabkan jangkitan pada paru-paru dan otak.




Kebelakangan ini ada beberapa rakan yang pastinya dah dewasa terkena chicken pox. Bila dah besar-besar macam ni kena chicken pox, yang risau bukan pasal demam sangat tapi parut yang akan ditinggalkan akibat chicken pox tu. Bayangkan ruam-ruam berbiji-biji penuh air memenuhi muka dan parut yang akan diabadikan...

Berapa lama agaknya parut akan hilang? Lagi lah kalau lagi seminggu nak kenduri kahwin ke konvo ke. Gambar nak diabadikan seumur hidup tu.

Mesti nak hilangkan parut. Kalau tak hilang pun pudar parut tu dah cukup baik kan. 

Nak tak vitamin & supplement yang boleh membantu mengurangkan dan menghilangkan kesan parut dengan lebih cepat? Membantu juga mendapatkan kulit yang mulus?

Cepat atau lambat kesan tu bergantung pada orang. Kalau biasanya parut boleh hilang dalam masa 1 bulan mungkin dengan vitamin ni hilang dalam masa 3 minggu. 

Ada pulak ambil masa lebih lama. Yelah. Mana nak tau dalam badan tu kan. Ada yang dapat kesan sepantas kilat Ada yang lambat macam siput. Tapi, yang penting kena usaha. Nak biarkan? Boleh je....Terpulang. 

Tepuk dada, tanya selera...

Tapi sapa yang nak boleh teruskan bacaan untuk tahu apa pilihan yang ada untuk anda...

Pudarkan parut anda dengan...

❤️ Pencuci muka Nutriwhite untuk menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan kesan

❤️ Collagen Powder meningkatkan kelembapan kulit sebanyak 69% dan kelicinan kulit sebanyak 75% 

❤️ Vivix memperbaiki sel-sel yang rosak akibat serangan virus

❤️ Vitamin C untuk mencerahkan kulit akibat parut yang tinggal

❤️ ESP sebagai sumber protein untuk membina semula dan menggantikan sel kulit yang rosak 

❤️ Vitamin E dijadikan masker untuk menghilangkan kesan parut

Wow...banyaknya...

Dah serupa pergi buat rawatan laser pulak ya..

Ada 3 je yang paling asas kat situ. Tapi kalau bajet super duper apa salahnya beli semua. Kesan mungkin berbeza kalau ambil full set atau basic set.. 

Tanya poket dulu ya...Karang tak makan pula...

Apa yang asas?

▶️ ESP + Vitamin C + Vitamin E

Apa yang premium?



  • ESP + Vitamin C + Vitamin E + Vivix + Collagen Powder + Nutriwhite


Ni gambar Master Herny (pengedar Shaklee) masa kena demam campak...


cara hilangkan parut chicken pox



Ni pulak gambar Master Herny sekarang...



Credit to Fb Master Herny: FB Herny Hafiz

Nilaikan sendiri ya...

Nak order?

Boleh klik sama ada Set Asas atau Set Premium ya. Nanti dah beli boleh hubungi saya, Pn Emalin untuk konsultasi di 0192500978.




SET PREMIUM HILANGKAN PARUT CHICKEN POX







Chicken pox atau cacar air disebabkan oleh virus varicella. Ia menyebabkan demam dan ruam berair pada badan terutamanya pada bahagian muka d...

0 comments:

Detoks Cara Mudah Dengan Berpuasa

10:36 pm emalin mohd 0 Comments

Kita sudah berada hampir pertengahan Ramadhan. Pastinya ketika ini badan sudah serasi dengan berpuasa.

Bulan puasa ini juga adalah masa untuk badan kita menyingkirkan toksin. Maklum lah rakyat Malaysia kan suka makan. Jadi, di bulan puasa ini adalah masa untuk perut berehat daripada memproses makanan. Yelah, ramai yang kata perut punca penyakit. Ye tak?

detoks mudah dengan shaklee

Anda dah rasai sakit kepala, najis cair, lenguh badan, nafas dan peluh berbau, penat dan beremosi serta lidah berselaput putih?

Jika ya, itu tandanya badan sudah mulakan proses detoksifikasi atau penyingkiran toksin.

Dan dikhabarkan puasa juga adalah cara terbaik untuk melawan penyakit kanser. Jadi benarlah perut punca penyakit tapi perit tak kan ada penyakit jika kita makan secara terkawal.



Berbalik pada simptom detoks tadi. Berapa lama anda akan berada dalam sebegitu? Ia akan mengikut badan masing- masing dan jumlah toksin dalam badan. Ada yang seminggu namun ada yang lebih cepat hilang simptomnys namun tak kurang ada yang mengalami
dalam tempoh yang lama.

Namun, usah risau!!

Anda boleh mengurangkan simptom tersebut dengan mengamalkan tips berikut:

  • Meningkatkan pergerakan usus sebagai organ detoks dengan minuman enzim atau jus aloe vera. Juga boleh mengamalkan Alfalfa Shaklee sebagai pelawas.
  • Keluarkan peluh melalui senaman sebelum berbuka
  • Minum air putih sebanyak mungkin selepas berbuka agar toksin dikeluarkan melalui air kencing.


Untuk memastikan nutrisi badan mencukupi, supplement amat membantu di dalam bulan puasa ini.

❤️ ESP & Performance Drink boleh dijadikan minuman pemberi tenaga terutama ketika bersahur dan juga untuk bertarawikh. 

❤️ Alfalfa boleh membantu dalam menyingkirkan toksin dan melawaskan sistem perkumuhan.

❤️ Vita-Lea & Vitamin B Complex memberikan bekalan vitamin yang mencukupi untuk badan.

❤️ Nutriferon & Vitamin C untuk meningkatkan imuniti badan terutama daripada penyakit biasa seperti demam, selsema & batuk terutama cuaca yang agak panas ketika ini.

Bulan puasa je ke boleh makan / minum set ini? 
Eh, tidak!! Sepanjang masa boleh terutama jika dalam proses detoks atau penyingkiran toksin.


Untuk tempahan vitamin anda:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978


Nak order terus melalui Shaklee? Boleh..










Kita sudah berada hampir pertengahan Ramadhan. Pastinya ketika ini badan sudah serasi dengan berpuasa. Bulan puasa ini juga adalah m...

0 comments:

Kesan Pengambilan Vivix Yang Patut Anda Tahu

10:53 pm emalin mohd 0 Comments

VIVIX...

Semua menceritakan kehebatan Vivix. Tapi banyak produk di pasaran juga memasarkan jus kesihatan yang masing-masing tak kurang hebatnya.

Jadi apa yang hebat tentang jus Vivix ini? 
Yang pertama Vivix bukan sekadar jus!

Jus vivix dihasilkan bukan daripada mitos atau berdasarkan makanan / minuman tradisi yang mampu menyembuhkan penyakit.

Ia dihasilkan oleh Saintis Harvard, Dr David Sinclair setelah ujian demi ujian dijalankan. Tengok tu, saintis yang hasilkan. Memang bukan produk berasaskan petua orang-orang lama tapi dibuktikan dengan kajian saintifik.

Jus vivix ini bukan sekadar jus anti oksidan tetapi lebih unik ia memberikan kesan kesihatan menyeluruh dan mengurangkan kesan penuaan. Pasti suka bukan apabila badan rasa sihat, segar dan bertenaga. Bukan sekadar untuk kulit cantik saja tau!

Untuk mendapatkan Vivix ini, Muscadine Grape digunakan dengan menggunakan Proses yang dinamakan Cold-Filling Extraction Process. Muscadine Grape digunakan kerana ia mengandungi lebih polifenol dan resveratrol. Dan istimewanya buah anggur ini, saiznya sebesar sebiji buah golf. Proses penghasilan untuk Vivix pula sangat istimewa dan dalam proses untuk dipatenkan.

Satu hidangan Vivix ini mengandungi 100mg Resveratrol dan 1200mg ekstrak kulit dan biji Muscadine Grape.


Selain itu, Vivix juga mengandungi:

💜 Purple Carrot mengandungi sumber terbaik vitamin A & anthocyanins iaitu antioksidan mustajab.

💙 Elderberry mengandungi flavonoids juga anti oksidan yang kuat.

💚 Polygonum Cuspidatum atau Knotweed Japan untuk sumber Resveratrol.

Apa kesan pengambilan Vivix ini?

1) 10 KALI LEBIH BERKESAN
Gabungan polyphenol di dalam Vivix bersama Resveratrol lebih berkesan dalam proses anti penuaan 

2) POLYPHENOL TERHEBAT 
Mengandungi khasiat menyeluruh polyphenol.

3) MENGURANGKAN RADANG MAKANAN BERLEMAK
Yang ini telah dibuktikan di dalam satu jurnal kajian iaitu The Journal of Endrocrinology and Metabolism iaitu menghalang radang yang boleh terjadi akibat makan makanan berlemak. 

4) ENERGY BOOSTER
Ia juga menambah jumlah mitokondria di dalam sel yang bertanggungjawab dalam pertambahan tenaga.

5) MELINDUNGI & MEMPERBAIKI DNA
Umum mengetahui kerosakan pada DNA boleh menyebabkan kesihatan merosot. Namun dengan Vivix ia melindungi & memperbaiki DNA untuk mendapat kesihatan menyeluruh. Bukan nak tukar DNA tapi untuk memastikan DNA normal dan menjalankan fungsi secara efektif dan efisien.

6) MENGHALANG PEMBENTUKAN PROTEIN AGE
Protein AGE ini antara penyebab kerosakan pada sel. 

Ringkasnya macam ni. Vivix akan menggantikan sel-sel lama yang rosak dengan yang baru dan memberikan tenaga untuk melawan kerosakan pada sel sedia ada. Jadinya, badan akan menjadi lebih sihat secara semulajadi.

10 Kesan Sampingan  Pengambilan Vivix: 





Untuk tempahan vitamin anda:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978




Klik link ini ye 

VIVIX... Semua menceritakan kehebatan Vivix. Tapi banyak produk di pasaran juga memasarkan jus kesihatan yang masing-masing tak kurang ...

0 comments:

Ubat Kuat Lelaki

10:58 pm emalin mohd 0 Comments

Antara produk hangat yang menjadi kegilaan golongan lelaki ialah Ubat Kuat Lelaki Dewasa.

Tapi, apa sebenarnya definisi kuat untuk lelaki dewasa?

Kuatkah lelaki tersebut jika mempunyai pelbagai penyakit? Pasti tidak bukan. Akan ada banyak masalah kesihatan yang menyerang. Jika dah ada masalah kesihatan, pasti tidak kuat.

Tahukah anda, statistik menunjukkan:

1) 43.9% lelaki di Malaysia adalah perokok tegar
2) Penyakit kardiovaskular iaitu jantung adalah punca kematian utama lelaki di seluruh dunia
3) Kanser paru-paru adalah kanser tertinggi yang dialami oleh lelaki di Malaysia (tahun 2007) dan kanser prostat pada tangga ke 4

Kenapa?

Antara puncanya ialah:

1) Pemakanan tidak sihat
2) Gaya hidup tidak sihat
3) Berat badan berlebihan
4) Tekanan
5) Rehat tidak mencukupi

Untuk menjadi kuat walaupun apa definisi anda, 'ubat' ini boleh membantu tahap kelelakian anda.


Omega Guard
Membantu dalam penurunan kolestrol LDL iaitu kolestrol jahat di dalam salur darah.

Mengawal selera makan dengan mengimbangi paras gula dalam darah.

Membakar lemak untuk dijadikan tenaga.

Vitamin E 
Meningkatkan kesuburan lelaki dengan mengurangkan radikal bebas yang boleh memusnahkan sel sperma

Diperkaya dengan Selenium untuk mengekalkan kesihatan salur darah

Zinc
Membaiki dalam bilangan, bentuk dan pergerakan sperma

Mengurangkan pembengkakan prostat

Mencegah daripada mati pucuk



Ini bukan yang dicari oleh lelaki untuk menjadi 'kuat'?

SELAMAT HARI BAPA walaupun artikel ini ditulis bukan pada bulan Mei. >3

Untuk tempahan vitamin anda:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978



Antara produk hangat yang menjadi kegilaan golongan lelaki ialah Ubat Kuat Lelaki Dewasa. Tapi, apa sebenarnya definisi kuat untuk l...

0 comments: