Cara Menghilangkan Sunburn Terutama Yang Bekerja Bawah Panas

9:01 am emalin mohd 0 Comments

[KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL]



Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.
.

Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.
.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya. Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.
.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia. Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.



Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!
.

Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!

Untuk tempahan dan konsultansi PERCUMA, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

[KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL] Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayat...

0 comments:

Pemborong Kain Vietnam Silk Cantik Dan Tidak Panas

9:30 am emalin mohd 2 Comments

Tak dapat pergi Vietnam tetapi ingin memiliki kain Vietnam Silk?


Kain Vietnam Silk mempunyai pelbagai jenis gred namun kain yang kami jual adalah daripada gred yang tinggi menjadikkannya begitu eksklusif dan amat sesuai dipakai oleh semua golongan terutama yang bekerja dalam sektor perlu berjumpa dengan ramai orang.
 Apa beza kain Vietnam Silk yang kami jual?

1) Kain bermutu tinggi dan berkualiti
2) Tidak mudah pecah
3) Rasa selesa
4) Tidak nipis
5) Warna yang membuatkan anda ingin memiliki setiap satu kain tersebut
6) Sukar berkedut. 

Jom kita tengok apa pilihan warna yang ada.





















Untuk tempahan hubungi Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Tak dapat pergi Vietnam tetapi ingin memiliki kain Vietnam Silk? Kain Vietnam Silk mempunyai pelbagai jenis gred namun kain yang ka...

2 comments:

ANXIETY DISORDERS - RAWATAN ALTERNATIF UNTUK MENGATASINYA

7:45 am emalin mohd 2 Comments

ANXIETY DISORDERS - BAGAIMANA AKU MENGATASINYA?]


Aku dah lama amalkan makan supplement ni sejak umur 20an. Lebih kurang 18 tahun mcm tu. Dulu aku ambil Spirulina, minyak ikan dan vitamin C setiap hari. Sebulan sekali aku detox badan untuk 3 hari. Kalau first time buat detox buat 7 hari ye...Masa tu tak kenal Shaklee so aku detox guna brand Y.
.

Maybe tu muka dan badan awet muda kot. Kalau travelling gi mana-mana memang orang akan ingat budak baru nak masuk U walapun dah jadi bapak budak. 😊😊😊
.

Di awal 20an aku dah dapat kerja yang baik (swasta) coz takde rezeki ngan gomen. Setiap tahun aku dapat kenaikan pangkat dan berpindah ke Company lain untuk meluaskan pengalaman aku. Bebanan kerja semakin berat. Yes...aku masih amalkan supplemen tapi dalam masa yang sama aku dah create new bad habits dalam kamus hidup aku.
.

Aku menjadi perokok tegar dan selalu skip makan. Coz masa aku banyak terluang dalam kapal terbang traveling dan jumpa clients...aku always skip my meals. Hidup aku hanya bergantung kepada air putih. Nescafe jadi makanan harian aku. Dalam 1 hari aku boleh minum 12 gelas nescafe 3 in 1 just to keep me awake sebab masa kerja aku tak sama dgn org kat ofis. Org kat ofis cuma kerja jam 8 hingga 5. Aku kerja 24 jam dan tidur 2 jam sehari sebab aku terpaksa respond to colleagues and clients mengikut time zone mereka.
.

I love and enjoy my works to the limits tapi dalam masa yg sama aku rosakkan sistem kekebalan tubuh badan aku secara perlahan2.
Rezeki aku dalam pekerjaan memang baik tapi bebanan semakin bertambah sehingga sampai satu tahap tu, aku rasa terlalu stress dan amik keputusan untuk kerja di kampung halaman.
Alhamdulillah aku dapat kerja di tempat sendiri. Masih travelling to oversea tapi tak sekerap dulu. Sebulan sekali macam tu. Kesihatan aku masa ni tengah merosot. Supplemen aku makan on and off tak konsisten macam dulu. Sehingga lah aku jatuh sakit pada Dec 2014.
.

1st time kena attack tu jantung aku sakit bebenar, nafas tersekat, berpeluh, tangan kaki sejuk, muka pucat, masa tu ingat masa dah tiba. Rasa menyesal tak spent banyak masa bersama keluarga. Menangis dlm hati minta Allah panjangkan umur agar dapat menebus kekurangan yg aku buat untuk diri aku dan keluarga.Terus masuk emergency ward. Lepas masuk drip, baru badan kembali normal. Masa tu doktor syak kena gastrik coz ujian darah dan ecg normal.
.

Sejak kejadian tu hidup aku berubah 360 darjah. Hampir setiap hari aku di serang benda yg sama. ER gomen dan swasta dah jadi rumah kedua aku. Nak bawa kereta pun aku tak mampu. Pergi tempat crowded atau solat jumaat memang aku kena serang.
.

Doktor dah habis idea apa penyebab sakit ni. 1 hospital swasta ni terang-terang tolak aku and refer my case pergi gomen hospital. Mereka cuma cakap kena GERD. Tapi nape sampai nak pengsan atau rasa nak mati setiap kali kena serang? Org lain pun ada GERD tapi tak lah sampai pengsan2 gitu.
.


Aku ketandusan petunjuk. Dalam masa yg sama ada juga yg cakap aku kena santau atau gangguan jin.
Then, aku pun pergi rawatan alternatif. Bab mandi dan minum air tu jgn sebut, naik kembung perut minum air. Jangan pikir aku tak percaya benda ghaib atau sihir sebab Allah dah bagitau kita ni tak bersendirian. Tapi takde perubahan.
.

Aku memang syak yang aku ada penyakit GERD coz cara hidup aku di masa lampau memang berkaitan. PENGSAN DAN TAKUT 24 JAM. Ini yg aku ingin cari jawabannya. Kenapa???
Aku masih kerja tapi ambil cuti tapi since aku punya masa kerja fleksible dan boleh kerja kat rumah, aku mula menjadi pengikut Mr. GOOGLE secara berjemaah. Aku spent berjam-jam setiap hari utk cari petunjuk tentang penyakit aku.
.

Aku mula lebihkan masa utk berzikir utk ketenangan dan memperbaiki solat aku untuk diberi petunjuk. Hehehe...mesti ada yg cakap selama ni tak solat ke??? Solat memang buat tapi kita sebagai manusia memang khilaf. Kadang-kadang solat tu hanya untuk cukupkan fardu kita sebagai Islam tetapi rukunnya, tertibnya, bacaannya semua kena perbaiki. Itulah yg aku tengah usahakan.
.

Alhamdulillah Allah Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani. Masa Google info awal Januari 2016 (masa ni aku dah setahun sakit dan berat badan turun dibawah paras underweight sebanyak 16 kg), aku menemui 1 blog member Shaklee pasal Anxiety Disorders.
.

Punyalah syok aku baca mengalah kan ambik exam kat U dulu. Semua tanda-tanda anxiety tu ada pada aku. Setelah baca blog tu aku buat review semua blog kat website pasal anxiety termasuk dari doktor professional seperti Dr. Zubaidi.
Majority mengesyorkan ambik Vit B-Complex, minyak ikan Omega 3, magnesium untuk rawatan Anxiety Disorders.
.

Selepas aku buat percaturan sendiri, aku ambil keputusan mencuba supplemen ni tetapi which brand?
Dalam masa setahun aku sakit memang aku dah cuba apa saja produk yg disyorkan termasuk cap ayam, kilang belakang rumah atau yg branded. You name it. Memang aku dah cuba. Setahun sakit tu aku dah spent almost 50K utk bil hospital dan beli produk2 alternatif.
Lepas aku buat keputusan nak mencuba produk Shaklee, aku google blog cari distributor Shaklee.
.

Aku amik Set Anxiety dan lepas 3 bulan pertama amalkan set ni, aku dah tak makan ubat hospital lagi dan Alhamdulillah tahap kesihatan aku bertambah baik. Aku teruskan pengambilan produk Shaklee sampai masa aku menulis entry ni.


Anxiety Disorders aku tetap ada coz penyakit ni ambik masa juga nak kasi sembuh tapi sekurang-kurangnya aku bersyukur aku dah boleh nikmati balik kehidupan aku yang lalu dan sujud syukur Allah beri aku peluang untuk jaga kedua puteri aku dan ibu bapa aku. Sekarang ni dah masuk setahun lebih penyakit takde menyerang selepas amalkan set ni.


Untuk tempahan VITAMIN anda, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978


ANXIETY DISORDERS - BAGAIMANA AKU MENGATASINYA?] Aku dah lama amalkan makan supplement ni sejak umur 20an. Lebih kurang 18 tahun...

2 comments:

Sakit Sendi Dan Lutut Bekas Ahli Sukan Sembuh Dengan Supplemen

7:45 am emalin mohd 0 Comments

Anda masih ingat saya pernah menceritakan pengalaman saya sendiri yang mengalami masalah sakit lutut? Dulu pun saya bersukan juga namun sakit lutut itu datang setelah saya berhenti sukan. Dan bukan saya seorang yang mengalami sakit lutut setelah aktif bersukan. 



Pn Nor Shahizan Rahimi pun sama juga mengalami masalah sakit lutut dan sendi. Agaknya dulu masa muda kita rasa badan memang fit jadi tidak ambil kisah sangat tentang nutrisi semua ini kan? Menginjak mur 30an baru rasa sakit di sana sini.

Eh jom kita ikuti kisah sakit sendi dan lutut yang beransur sembuh setelah mengamalkan suplemen Shaklee.

Assalamualaikum.

Saya Nor Shahizan Rahimi bt Mohd Saad a.k.a Che Yan nak berkongsi kisah perjalanan "cinta Shaklee" saya mengenali Shaklee sudah lama cuma sikap acuh tak acuh dalam pengambilan vitamin membuatkan lambat benar Shaklee "menakluki" hati saya sepenuhnya. Setelah merasai #shakleeeffectyang sebenar selepas berpantang anak ketiga maka cinta saya pada produk Shaklee "jatuh berkali-kali" hasil bimbingan SID hebat bergelar "Ratu Vivix".
.

Selepas Set Berpantang Premium Shaklee saya cuba untuk menyelesaikan masalah sakit lutut yang saya alami. Sebenarnya sakit lutut ini merupakan kesan jangka panjang yang saya alami hasil daripada penglibatan aktif saya dalam bidang sukan gimnastik peringkat sekolah dahulu.


Semakin menganjak usia kesan kecederaan yang lama dulu semakin terasa. Anak-anak pula semakin lasak dan memerlukan saya untuk bergerak aktif mengawal mereka. Semakin lama pergerakan saya semakin terganggu. Tugas sebagai guru memerlukan saya naik turun tangga. Setiap kali pergerakan turun dan naik tangga, lutut saya akan berbunyi seolah ada geseran dan bukan stakat itu sahaja, saya terpaksa "double step" kat tangga, maksudnya saya perlu jejak kedua-dua belah kaki untuk setiap anak tangga. Rasa sakit akan bertambah kronik apabila saya perlu ke tandas dan tandas pula jenis tandas cangkung. 
.

Vitamin untuk "daily essential" memang sudah menjadi rutin. Setelah mebuat sedikit pembacaan dan meminta pendapat dari upline, maka untuk masalah lutut dan sendi saya ambil Vivix, Collegen, Ostemetrix dan Omega Guard.



Saya terus menjalani rutin kehidupan seperti biasa. Sampai satu masa saya tersedar yang saya sudah tidak sakit lutut lagi. Saya juga mendapati bahawa struktur kulit juga nampak lebih sihat. Lebih mengharukan apabila ada yang mengandaikan saya belum berkeluarga semasa menghadiri kursus sedangkan saya ibu kepada 3 orang anak. Bonus berganda apabila suami juga mula perasan yang kulit saya semakin halus. Katanya "masa bila pulak sayang selalu pakai losyen tak ada bau pun". Suami saya memang ada masalah dengan bau-bauan. tersalah bau biarpun bau itu wangi akan menyebabkan beliau sakit kepala dan menyebabkan saya memang sukar nak beramal dengan segala macam losyen.
.

Satu lagi perkara yang saya perasan ialah masalah alergik saya pada terung. Pada kebiasaannya setiap kali saya termakan terung, bahagian dagu dan sekeliling bibir saya akan ditumbuhi biji-biji halus yang mengandungi air dan kawasan kulit bahagian itu akan hitam serta lambat untuk sembuh. Baru-baru ini saya ada termakan kuah roti canai yang mengandungi terung. Memang masih ada rasa alergik itu tapi kali ini kawasan yang seringkali terganggu akibat alergik sekadar menjadi kering dan setiap kali mandi sel kulit mati di kawasan tersebut boleh di "wipe off".
.

Memang nawaitu saya nak ambil Set Sendi tu untuk masalah lutut saya. Tiba-tiba macam-macam bonus dan manfaat yang lain saya perolehi. Maka buat sekian kalinya saya "jatuh cinta" dengan Shaklee. Jom sama-sama berShaklee untuk meningkatkan kesihatan.


Hubungi hari ini untuk tempahan bagi mengurangkan sakit sendi dan lutut anda!

Kita lihat testimoni yang lain pula





Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Anda masih ingat saya pernah menceritakan pengalaman saya sendiri yang mengalami masalah sakit lutut?  Dulu pun saya bersukan juga namun sa...

0 comments:

Pengalaman Hb Rendah Pada Ibu Hamil Dan Cara Mengatasinya

7:50 am emalin mohd 0 Comments


[MASALAH ANEMIA BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya, Fatimah Azzahra Binti Ismail. Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang berumur 1, 4 dan 7 tahun. Saya ingin kongsikan #shakleeeffect yang saya rasai selepas mengamalkan supplement Shaklee secara konsisten selama 4 tahun.

Saya mengalami masalah anemia yang teruk ketika mengandungkan anak pertama dan kedua. Bacaan HB hanyalah 10-11 ketika itu. Sehingga setiap kali mengandung Jururawat akan tampal sticker hijau pada buku merah menandakan ada risiko HB rendah.



Gejala yang saya alami akibat anemia adalah seperti pening, pucat, letih dan lesu semasa hamil dan setelah bersalin. Sebaik melahirkan anak kedua saya mengalami anemia teruk sehingga bacaan HB jatuh kepada 7 sahaja. Saya tidak boleh bangun dari katil selama 2 hari untuk mengelakkan daripada pitam. Doktor hampir mencadangkan untuk membuat transfusi darah.

Pelbagai ikhtiar telah saya lakukan termasuklah pengambilan pil ferrous fumarate, obimin dan iberet folic. Tetapi bacaan HB saya masih rendah. Keadaan alahan yang teruk menyebabkan tahap kesihatan saya lebih teruk kerana saya tidak boleh makan dengan baik.

Saya mula mengambil produk Shaklee sejak menyusukan anak kedua. ketika itu saya mengalami masalah penyusuan ketika bayi berumur 6 bulan. Alhamdulillah setelah berjaya menyusukan anak kedua sehingga 2 tahun setengah, saya mengandungkan anak ketiga. Saya mengambil Set Prenatal Shaklee dan supplement Shaklee yang lain bagi membantu mengatasi masalah alahan dan morning sickness saya. Ketika itulah saya sedar supplement Shaklee telah membantu mengatasi masalah anemia saya. 

Vitamin yang saya amalkan semasa mengandung adalah Set Prenatal Shaklee yang terdiri daripada ESP, Omega Guard, Vitalea, B Complex, Vitamin C, Ostematrix, Peppermint Ginger Plus dan Performance Drink.



Alhamdulillah, semasa hamil anak ketiga saya tidak mengalami anemia. Bacaan HB semasa anak ketiga adalah 13 dan ke atas. Saya juga tidak mengalami masalah pening, pucat dan lesu walaupun saya ada masalah alahan yang teruk. Saya dapat menjalankan aktiviti harian seperti biasa semasa mengandung. Jururawat bertugas memeriksa kesihatan semasa mengandung agak hairan juga sebab saya dikategorikan berisiko anemia daripada sejarah mengandung sebelumnya. Tapi tidak untuk kandungan kali ini.

Selepas bersalin, saya juga tidak mengalami masalah pitam akibat anemia. Sebaliknya saya lebih sihat dan segar berbanding sewaktu berpantang anak pertama dan kedua. Saya sendiri terkejut kerana saya boleh berulang-alik dengan sendiri ke Nursery Room untuk menyusukan bayi, sedangkan baru 2 hari melahirkan bayi.

Saranan saya kepada ibu-ibu dan bakal ibu di luar sana, kita boleh berikhtiar untuk berikan nutrisi terbaik untuk bayi di dalam kandungan. Mulakan mengambil supplement sejak sebelum hamil untuk mengisi kekurangan nutrisi harian kita. Kita sediakan tubuh yang sihat supaya bayi dalam kandungan dapat nutrient secukupnya. Selain itu kita lebih positif, segar dan ceria semasa hamil sehinggalah melahirkan bayi.

Saya bersyukur sangat bertemu dengan Shaklee. Saya masih meneruskan pengambilan supplement Shaklee semasa berpantang, menyusu dan sehinggalah sekarang bayi saya telah berumur 1 tahun 7 bulan.

Saya sangat berpuas hati dengan Set Prenatal Shaklee dan saya sangat menyarankan ibu-ibu yang mengalami masalah Anemia semasa hamil untuk mencuba set ini. Alhamdulillah. Terima kasih Shaklee.

Hubungi hari ini untuk tempahan bagi meningkatkan Hb anda!


Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

[MASALAH ANEMIA BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE] Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya, Fatimah Azzahra Binti I...

0 comments:

Rawatan Alternatif Atasi Sakit Tumit Kaki Bagi Wanita Yang Suka Berjalan

9:39 pm emalin mohd 0 Comments

Suka sangat berjalan atau melancong tetapi menderita sakit tumit kaki? Tahun ini pula tiket untuk melancong ke seluruh dunia telah dibeli namun sakit tumit kaki ini tiada kesudahan. Doktor pula maklumkan untuk kesan cepat, suntikan yang boleh menghilangkan rasa sakit ini hanya boleh diambil maksimum 3 kali setahun. Kasut pun sudah ditukar untuk membeli yang paling selesa.



Apa lagi yang boleh dilakukan agar dapat meneruskan sesi melancong dan berjalan-jalan tanpa mengalami sakit tumit kaki? 


[DERITA SAKIT TUMIT BERAKHIR SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]
.

Nama saya Nadia Ezdanie Norazman, berumur 35 tahun dan saya adalah suri rumah sepenuh masa. Saya telah dikurniakan 2 orang cahaya mata.
.

Pada 23 November 2015 saya di diagnosis dengan “PLANTAR FASCITIS” atau bahasa senangnya sakit tumit. Sakit yang saya alami ini adalah sakit yang teramat sangat sampai takut untuk saya untuk memulakan langkah. Kesakitan terlampau terutama di awal pagi. 
.

Kronologi kes saya ini bermula dari kepulangan saya dari melancong. Pada mulanya saya ingatkan kaki saya sakit setelah penat berjalan masa melancong, mana tidaknya masa melancong tu semua tempat di jelajahi dari gunung sampailah ke lautan. Seharian berehat di rumah, tumit saya masih sakit dan akhirnya pergi berjumpa doktor. Doktor memberikan “PAINKILLER”. Selepas makan ubat tersebut kesakitan saya terubat. Dari peristiwa tersebut sakit tumit akan on off on off.
.

Kesakitan yang teruk saya alami sekali lagi semasa saya melancong lagi dan penderitaannya semakin perit sampai saya tidak boleh berjalan. Apa lagi terus ambil ubat tahan sakit tapi masa itu terasa rugi kerana seharian tidak dapat berjalan dan bershopping kerana saya kena berehat sahaja di bilik hotel. Sampai di Malaysia saya terus mendapatkan rawatan di Hospital. Setelah membuat beberapa ujian klinikal di hospital terutama X-ray doktor mengesahkan saya menghadapi “PLANTAR FASCITIS”
.

Selepas di diagnos dengan penyakit tersebut bermula episod untuk merawat. Setiap kali sakit menjelma peneman setia adalah “PAINKILLER”. Pemilihan kasut juga penting bagi saya. Setiap kasut saya mesti mempunyai lapisan dalam (insole) yang lembut dan selesa. penggunaan kasut/selipar yang sesuai dan selesa ini melibatkan kos pembelian yang mahal, namun kasut yang sesuai mendatangkan kebaikan serta boleh menghindari dari menghidapi sakit tumit ini. 
.

Selain daripada itu saya juga memerlukan suntikan pada bahagian tumit saya. Masa ini saya rasa sungguh menderita, tuhan hanya menarik satu nikmat dari saya tapi saya terasa cukup menderita. Kesakitan pada tumit ini amatlah menderita bagi orang yang mempunyai hobi melancong dan gemar melakukan aktiviti lasak.
.

Selama beberapa bulan saya hanya bergantung dengan rawatan seperti saya sebutkan di atas. Pada bulan Desember 2016 terdetik di hati untuk mencuba produk Shaklee. Mulanya saya mengambil produk untuk mengurangkan berat badan dan saya berjaya dengan set tersebut. Dari situ saya add on OsteMatrix dan Sustained Release Vita-C Plus. Saya mula mengambil OsteMatrix 4 biji setiap malam dan Vit-C 1 biji sebelah pagi. Setelah sebulan mengambil OsteMatrix dan Vit-C tersebut kesakitan yang saya alami semakin berkurang dan akhirnya saya dapat tumit kaki saya yang dahulu. 



Alhamdulillah, 2 minggu yang lepas saya baru pulang dari melancong dan saya tidak lagi merasai kesakitan yang pernah saya alami. Saya tidak lagi bergantung pada PAINKILLER dan yang paling saya gembira saya dapat menggunakan segala jenis fashion kasut yang ada di pasaran. Pergerakan saya tidak terbatas lagi. Bertambah gembira lagi masalah SINUSITIS/RESDUNG saya juga dapat diubati dan kulit saya bertambah berseri-seri. 
.

Pelaburan yang saya buat bersama Shaklee berbaloi kerana bila kita menggunakan produk Shaklee untuk 1 tujuan kita akan dapat banyak manfaat dari sudut lain jugak. Kesan Shaklee terhadap saya sangat awesome…Saya dapat menurunkan berat badan saya dan dalam masa yang sama sakit tumit dan resdung saya dapat diatasi. Bak kata dari kawan saya, Sesungguhnya sakit itu MAHAL!!! PREVENTION IS BETTER THAN CURE.

Hubungi hari ini untuk tempahan bagi mengelak sakit tumit kaki and!


Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Suka sangat berjalan atau melancong tetapi menderita sakit tumit kaki? Tahun ini pula tiket untuk melancong ke seluruh dunia telah dibeli...

0 comments:

4 Cara Alternatif Untuk Mengatasi Masalah Keputihan Selain Memasukkan Insert Ke Faraj

2:13 pm emalin mohd 0 Comments

Keputihan antara yang selalu dialami oleh para wanita samaada yang remaja atau yang sudah berkahwin dan anak. 


Ada yang tidak menyedari bahawa keputihan yang dialami begitu teruk sehingga mendatangkan bau. Sekiranya sudah mempunyai anak gadis, seharusnya ibu menceritakan tentang penjagaan yang ebtul pada alat sulit atau kemaluan wanita. Antaranya ialah dengan tidak menggunakan sabun biasa bagi mencuci kemaluan. Terdapat kecendungan untuk mencuci alat sulit dengan sabun biasa terutama ketika datang haid dan beranggapan ianya akan menjadikan alat sulit lebhi bersih.

Ini tanggapan yang salah. Penggunaan sabun biasa dan bukannya sabun khas untuk mencuci alat sulit boleh mengganggu pH di kawasan alat sulit menyebabkan lebih mudah jangkitan penyebab keputihan berlaku.

Secara umumnya, keputihan normal berlaku kepada kaum wanita. Namun yang membezakannya ialah tahap keseriusan masalah itu. Yang tidak normal biasanya lendir putih pekat, kelihatan seperti nanah, berbau busuk dan disertai dengan rasa gatal yang teramat di kawan alat sulit.
TANDA-TANDA KEPUTIHAN TERUK/ JANGKITAN FARAJ
  1. Pengeluaran lendir putih
  2. Gatal
  3. Berbau
  4. Sakit pada abdomen
  5. Demam
  6. Sakit ketika membuang air kecil
  7. Haid yang tidak menentu
TIPS ELAKKAN JANGKITAN
1) Cuci dengan air sirih yang suam. Sirih tersebut perlu direbus ya. Dan bila dah suam boleh cuci Miss V dengan air sirih tersebut.

2) Jika ingin menggunakan pencuci intim pula kena pastikan pH pada pencuci tersebut sama dengan pH miss V. Kalau tak tau, sebaiknya tak payah guna.

3) Pastikan Miss V sentiasa berada dalam kekeringan. Kelembapan mengundang bakteria untuk membiak.

4) Seluar dalam yang digunakan pula janganlan terlalu ketat sehingga Miss V sukar bernafas.

5) Lakukan pengudaraan terutama ketika waktu tidur pada Miss V. Nak buat macam mana tu? Pandai-pandailah fikirkan ya.

6) Kurangkan makanan dan minuman bergula.
7) Bersihkan alat kelamin sebelum bersama dengan pasangan masing-masing
RAWATAN
Sekiranya anda merasakan anda mengalami jangkitan faraj, segeralah berjumpa dengan pakar sakit puan anda untuk pemeriksaan lanjut, anda perlu didiaagnosiskan untuk memastikan PH di vagina tidak melebihi 4 untuk mengelakkan pertumbuhan bakteria aktif.
Lazimnya, doktor akan memberikan ubat dalam bentuk insert untuk dimasukkan di dalam alat sulit serta ubat makan seperti antibiotik untuk membunuh kuman tersebut.
SUPPLEMEN SHAKLEE YANG DICADANGKAN UNTUK MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN


  1. GLA Complex– untuk kesihatan rahim yang optimum
  2. Alfalfa Complex-bertindak sebagai kacip fatimah, ia bertindak dengan membersihkan dalaman dan menyahkan keputihan
  3. Garlic Complex-bertindak sebagai antibiotik semulajadi membunuh bakteria yang menyebabkan keputihan.
  4. Nutriferon-meningkatkan imuniti badan 
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Keputihan antara yang selalu dialami oleh para wanita samaada yang remaja atau yang sudah berkahwin dan anak.  Ada yang tidak menyeda...

0 comments:

Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket

7:45 am emalin mohd 1 Comments

"Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

Segmen Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket

Peluang yang sangat baik bagi yang ingin menaikkan trafik blog masing-masing.

Jadi apa yang perlu dilakukan? Join segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"
...

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"
Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"
Anda nak saya berikan trafik meroket tak untuk blog anda? Kalau mahukan trafik yang tetiba mencanak naik tanpa disangka-sangka, maka saya jemput anda untuk sertai segmen anjuran saya ini.

Caranya cukup mudah.
Syarat Penyertaan
Anda hanya perlu penuhkan syarat-syarat di bawah sahaja, bila syarat dibawah dipenuhi, maka nantikan sahaja magik yang membuatkan trafik blog anda meroket tanpa anda sedari ... :) Saya jamin 100% trafik anda akan naik luar biasa selepas join segmen saya ini.

Orait. Nak join? Penuhi syarat berikut ye ...
Peserta mesti ada blog.
Peserta diwajibkan untuk buat satu post ringkas dengan meletakkan banner segmen ini dalam post berkenaan. Banner tersebut mesti link ke blog/post ini.
Dalam post tersebut, sila letakkan satu URL blog post anda yang anda mahukan trafik meroket.
Wajib untuk LIKE page HASRULHASSAN.COM (klik sekarang dan LIKE)
Wajib untuk LIKE page BISNES ONLINE TANPA MODAL (klik sekarang dan LIKE)
Wajib untuk FOLLOW Google Profile Hasrul Hassan (klik dan FOLLOW)
.......

Mudah bukan? Dan saya ingin supaya entry tentang SAKIT LUTUT ini meroket..


Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

"Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket" Peluang yang sangat baik bagi yang ingin menaikkan trafik blog masing-masing. ...

1 comments:

5 Jenis Suplemen Untuk Mengatasi Vertigo

8:03 am emalin mohd 0 Comments

APA ITU VERTIGO?


VERTIGO ini dimana seseorang akan merasa pening seperti kepala atau sekeliling berputar yang boleh menyebabkan seseorang tidak stabil, jatuh atau pitam.

Pernah tidak anda merasakan anda sedang bergerak atau berpusing-pusing atau merasakan bilik yang bergerak sedangkan anda sedang berdiri atau sedang terbaring?

Tahukah anda VERTIGO boleh disebabkan beberapa masalah berbeza yang membabitkan telinga dan otak?

Dan ada diantaranya tidak serius, manakala ada yang boleh mengancam nyawa.

GEJALA VERTIGO

👉 Anda merasakan ruang atau diri anda berpusing-pusing atau bergoyang.
👉 Anda merasakan hilang keseimbangan. Ianya boleh berlaku dalam sesaat,seminit, sejam atau sehari. Perasaan ketidakseimbangan itu boleh datang dan pergi.
👉 Anda menjadi seorang yang sensitif pada cahaya, bunyi serta merasa sakit kepala.
👉 Anda merasakan penglihatan anda bertindih-tindih
👉 Anda merasakan kesukaran bernafas, berpeluh dan pergerakan jantung yang cepat.
👉 Anda tetiba mempunyai masalah untuk menelan dan bercakap serta merasa lemah.

✋ jangan tunggu lagi, segera dapatkan rawatan dan pengesahan dari doktor pakar iaitu Pakar Telinga, hidung dan tekak (ENT).

BAGAIMANA SHAKLEE BOLEH MEMBANTU?

✅ B COMPLEX
- B6 yang terkandung didalam B Complex penting untuk membantu dan mengeluarkan antibodi baik. Ianya juga membantu pembinaan protein dalam tubuh. Membantu hati menghasilkan Glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel mati dan memelihara sistem saraf serta berfungsi sebagai anti stress.

✅ VITAMIN C
- bertindak sebagai anti-histamin. Menentang infeksi bakteria serta radikal bebas. Meningkatkan sistem imun dimana membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik. Ianya juga merupakan anti oksidan yang kuat.

✅ LECITHIN
- Amat diperlukan dalam fungsi saraf dan fungsi otak dengan membekalkan kolina untuk mempertingkatkan daya ingatan,meringankan stres dan menyihatkan sistem saraf.

✅ VITALEA
- adalah multivitamin dan mineral yang mengandungi 30 nutrisi lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan bagi melengkapi kekurangan nutrisi.

✅ VIVIX
- Anti-oksida yang terbaik dihasilkan oleh SHAKLEE mengandungi resveratrol dan folifenol yang boleh mengurangkan kesan penuaanTerdapat vertigo yang boleh berlaku akibat kesan penuaan. Dan ia juga membantu untuk mengurangkan jangkitan dan radang seperti di dalam testimoni-testimoni ini.






    Untuk tempahan dan konsultansi PERCUMA, hubungi:
    Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

    APA ITU VERTIGO? VERTIGO ini dimana seseorang akan merasa pening seperti kepala atau sekeliling berputar yang boleh menyebabkan seseor...

    0 comments: