TESTIMONIAL

10:26 am KHAIRANI BAHAUDIN 0 Comments

TESTIMONIAL DARIPADA PENGGUNA SHAKLEE


IBU YANG SEDANG HAMIL, BERPANTANG DAN MENYUSU, VITAMIN SHAKLEE MERUPAKAN TEMAN BAIK MEREKA

PUAN WAN SU credit




bila diingatkan balik saat2 yang aku lalui waktu pantang yang amat mencabar dulu...aduiii mmg terasa ngeri...bersalin anak pertama..jahitan lambat baik...dia punya sakit tu kan...sampai bila org lalu sebelah kite pon terasa ngilu je..sampaikan org tepuk peha kite pon akan rasa sakit ya amat...rasa nak buat penghadang je kat tempat duduk tu..jgn kasik org mai dekat..
anak kedua pun mcm tu...masih ngan problem jahitan...sakit giler...tp kali ni lagi sadis..bila masuk hari ke 30 tu...benang dah reput...tp tempat jahitan masih membengkak...bila jalan macam org baru beranak..owhhh mengingatkan sumer ni..mmg tak bleh jd...aku kena buat sesuatu biar kejadian2 dulu tak berulang..
so bila aku ngandung anak ketiga ni...seawal mengandung aku amek supplement shaklee...bila dah hampir nak bersalin,..aku mencari2..apa yg patut aku consume supaya cepat baik..apa jua saranan kawan2 yg aku rasa elok..aku amalkan..antara petua yg paling aku carik...cemana nak cepat baik luka jahitan episiotomy tuu...haa ni tips macam mana nak luka jahitan cepat baik..haa petua nya rendam luka jahitan tu ngan air garam..lps tu guna hair dryer dan keringkan tempat luka tu...buat laa tiap kali p buang air kecik...pastikan selalu tukar pad biar sentiasa kering..mmg cepat baik lukanya..10 hari je dah baik..tq pd officemate aku lynn yg bagi petua ni..ohhh satu lagi aku sapu tempat luka jahitan tu dengan jeli gamat healin nama dia lukano..mmg superb...punyelah susah nak dpt gel tu..sebab kata stokist..itu barang panas..lariss la tu maksud dia..carik2 punye carik kat beberapa stokis sumer abis..aku guna en google..rupanya ada jual kat klinik kat taman kosas..dekat je ngan umah.tu pon tinggal satu..
dari segi makanan pon sama..pendek kata..apa saja org kata elok aku sanggup buat..dan beli..melabur sikit tak pe...janji aku tak terseksa menanggung sakit waktu pantang..susah wehh..mana nak jaga anak lagi..mana badan kite tak sihat lagi..pendek citer..bersalin kalini..aku syukur sgt sbb badan terasa cergas..sihat dan bertenaga...
syukurlah pada Allah...kerana mengurniakan aku kesihatan yg baik waktu aku berpantang kali ni..apapun kite kena laa usaha...jgn kedekut utk invest $$ untuk makanan kesihatan...sebab health is wealth...suka ngan motto dr nordin darus ni..if you think wellness products are expensive..try illness..tp aku rasa shaklee ni tak la mahal sgt..sekali beli mcm mahal..tp kalo dibahagikan tiap2 bulan tu...tak byk..sebab satu set ni..boleh tahan 4 bulan..

PUAN AMY credit




ok ni cerita ibu dan vit Shaklee yg superb...heee...knape ye ibu suke shaklee ni, jom bace :syukur Allah meredhai, Shaklee mmbantu….
Memule ibu amik Shaklee dgn niat nak tamabh susu badan yg memang drop lepas period…Ameer bru 3 buln tyme tu, tp susu mcm dah nak kering…ibu risau, sbb ibu memang dah niat nak beri Ameer yg terbaik sume mcm ape yg kakak die dpt dlu ( Amirah BF ngan sy smpi 2thun 3 buln )2minggu lpas amik Trial Pack Set B tu, Alhamdulillah, susu ibu klau tiap kali pump tu msti dpt 4 – 5 oz…hepi sesangat…n bile ibu add on ESP tu kdang2 blh smpi 8oz klau pump…heee, pnye la hepi…n yg pling best susu ibu jd lebih pekat…yummy! Ameer pon klau mnum, cept je kenyg…dan Alhamdulillah ibu berjy wat Exclusive BF utk Ameer smpi die 6 bulan…. 
Taaapiiiii…. Bukn tu je tau yg ibu dpt bile consume vit Shaklee ni..
Ibu kan duduk berjauhan ngan ayahkan…en suami kalau tk keje kt KL, die akn outstation ke oversea ,ibu kat johor, so memang ibu la yg akn uruskan anak2 sendirian…memang penat mne nk keje lg, wat keje2 rumh lg, lyan anak2 yg msih kecil…. Sejk amik Shaklee ni ibu rs lbh cergas tau, klau dlu lpas amik anak2, ibu akn tros kunci sume pintu dudk je dlm umah…sian kan ank2 ibu wlaupon bru kul 5pm…tp skrg ibu siap je letk brg2 kat umah, kitorg siap leh jalan kaki g playground…seronoknye anak2 ibu, n ibu mestilah lg sronok…serious ibu ckp, bab ni wat sy rs nk bgtau 1 dunia, betapa ibu brsyukur pd Allah sbb gerakkan hati ibu nk amik Shaklee ni as my supplement…smpi mr hubby kate : baby tak penat ke, kalau dl drive g plygroungd tu pon tak larat, ni siap jln kaki..heheh! ibu cakap ok je…smbil tu blh bersenam…10,000 langkah shari..heheh!
lagi 1, ibu perasan, anak sy tak penah kembung, walaupon ibu main balasah je makan sume2…n another 1, ibu ni ade masalah pennyah toksik sebenarnye…kalau “nyah toksik” tu 2hr skali…tu yg badan cepat letih, xsegar…tp sejak amik Shaklee ni, hari2 ibu “menyah toksik” tu yg ibu jd lbh segar n Ameer jg tk kembung…heeee….
Ramai org kt ibu nampak muda n slim tak nampak mcm dah ade anak 2….hehehe! syukur, tu lagi salah satu kebaikan yg ibu dpt bile amik Shaklee…Sbb tu kalau ade je yg tanye pasal supplmt ape ibu mkan cepat je saya suggest SHAKLEE…sebab ibu dah dpt mcm2 kebaikan…Syukur Ya Allah

PUAN AMILIA credit 


ok, sblm tu sy nk story dl ttg vitamin shaklee...sy dh consume set B dh hampir 2 bulan lbh...ms bulan pertama sy cuma beli trial pack sbb nk cuba je..first sy consume mmg sy rs perbezaan sbb susu makin bertambah...ms awal2 dulu (before consume shaklee) sy blh pum 20oz dlm satu ari...bila muhammad dh 11 bulan, satu hari sy pum cuma blh dapat 10oz shj...sikit kan...then sy dpt thu shaklee ni dari kawan sy, Siti Amilia Yaman..die suggestkan sy consume shaklee dan kenalkan saya dgn kak cery..hihi..thanx Amy...bl dh consume shaklee sy boleh maintain pum susu 20oz sehari..syukur alhamdulillah...tp bukan setakat tu je tau...ade lg benefit yang lain...badan xrs penat, rs bertenaga je...pastu keputihan hilang, setel masalah...


sy mmg ade keputihan since blm kawin, bl pregnant sy mengalami keputihan yg melampau hingga kegatalan...kalaulah sy kenal shaklee ni dh lama...mesti masalah sy dh lama selesai..xperlu masukkan ubat utk buang keputihan tu..syukur alhamdulillah sbb dh xpyh pkai pantyliner lg..hehehe..jimat duit...so, bila abis trial pack, sy beli fullpack set B...mmg nampak mahal tp sy rs berbaloi2 sgt..sbb blh tahan smpi 4bulan...dan byk benefit yg sy dpt..hehehe


Dan ape yg menggembirakan sy arini adalah...jeng jeng jeng..hehehe...ade lg benefit ni selain dr yg kt atas tu...ms sy melawat hubby kt hospital putra bp, ade nurse tnye hubby umur sy dan umur hubby...then hubby tnye knp..? nurse2 tu bgthu "wife abang nmpk muda lah, xsangka dh ade anak yg semangat tu.." hehehe...wahhh, hubby bangga ok and jeles!!! hahaha...penangan makan vitamin2 shaklee ni..sukanyaaa...kalau mcm ni lah, mmg sy xkan miss makan vitamin shaklee ni..hehehe..



PUAN IZZATI credit

Time tu anak sy Izz dlm 3mos usianya. Problem sy, susu tak byk, mmg sejak lepas bsalin je, jenuh urut sgala bagai, takde pn bengkak susu ke ape... tak mcm org lain. Allah pilih saya utk bg ujian ni, sy syukur sgt sbb kalo tak, sy takde la rajin mencari dan takde la kenal Shaklee yg hebat ni.

Pelbagai makanan sy ambik, pantang org ckp ... ini blh tambah susu, zass trus consume... antaranya pil ASI, soya Melilea, halba, barli, air  longan+kurma, lobak putih, jantung pisang dan mcm2 jgk lg la. Namun hasilnye blm jgk nampak kesannye. yes! I really need to find my own milk booster, bak kata org lain org, lain milk boosternye. So bile tgk blog kak cery ni, hati terpanggil2 nak try supplement super dooper milk booster (set 3M ni). Mmg excited sgt time order tu. Rasa nak mkn n nk tgk hasil trus.haha
Bile sampai je order, minggu pertama sy tak nampak ape2 hasil memberangsangkan, cuma kaler susu sy bertukar jd kuning2 hijau gitu...  wah, aneh ni. dah pastinye susu ni berkhasiat ni. berkat kesabaran, doa, pengambilan vitamin yg konsisten danmengamalkan tips ekslusif yg diberikan, susu sy alhamdulillah makin hari makin bertambah. kalau dulu, 2oz je utk both B tiap kali pum, but now I manage to get up to 6oz for both B every pumping session. Alhamdulillah, syukur sgt2! I really found my milk booster~
Sy nak share jgk kebaikan SET 3M ni. Selain production susu sy meningkat, Izz pn kejap je minum, trus burpp kekenyangan. owh senang keje ummi, blh kumpul stok byk2..lalalala... awal2 dulu-sblm berkenalan ngn shaklee ni, sy 'terpaksa' campur dgn fm[mamexgold] dlm 1-3xSEMINGGU Izz akan minum fm dek kerana tak cukup breastmilk sy ni..huhu...sedih2. mmg ade je la kene letak stok fm kat bs takut Izz kelaparan. tp biasanye, cukup2 je susu yg sy bekalkan, dan fm tu mmg berbulan nk abis last2 sy yg abiskan.haha... kalau la awal2 lg sy consume set 3M shaklee ni..dah2, takmo pk tapi2 dah, yg lepas, biarkn lepas. yg akan dtg kita kena jaga! n NOW, no more formula milk. sy dah fully bf Izz. hopefully sampai Izz 2 tahun/2thn stengah pn ok jgk.
Sejak consume OSTEMATRIX dlm Set 3M ni, gigi sy jgk dah tak rasa nak luruh. LURUH? serius ni, luruh ye! rasa lembut sgt gusi dah gigi semua nak luruh...huhu...itu la yg sy alami tiap pagi sejak dari dlm pantang lg. walaupn b4 tido mmg su minum susu anmum, bgn je pagi, mesti rasa nak luruh tu...dgn Izz nye nak bergayut je malam2, lg la menampahkn keresahan hati ni. ye la, kalau sy pn tak cukup kalsium, mcne ngn anak yg duk myusu ni, for sure dia pn x dpt kalsium yg cukup. adus, sedih sungguh... bile contact kak cery, baru sy tau, susu an*** kurang bagus! dan yg bagusnye~ostematrix! senang dan telan, dan membekalkan kalsium yg hampir mencukupi jumlah keperluan kalsium harian sy...yeay! dan after consume ostematrix ni, dah takde rasa gigi ku mau luruh... tunggu...saya muda lg utk tidak mempunyai gigi..kehkeh
Penyakit sy yg sejak dl kecik2 lg mmg duk asyiknye la kembung perut, silap mkn sikit, mesti kembung perut dan menonggeng2 sakitnye huhu...tapi lepas ambik ALFALFA dlm set 3M ni jgk, alhamdulillah sy dah tak kembung perut. mmg jarang sgt dah kene. kalo dulu, hampir setiap hati kembung perut [cam baby plk la kan]... dan yg teramat lah best tentang alfalfa ni...U will getting hot in bed! oh, ini bukan main2 tau, serius! mmg mendapat pujian suami, bila suami suka, saya bahagia....agagagaga... try la kwn2...best sgt alfalfa ni... 
Selain sy ambik set 3M, sy ada jgk add on LECITHIN. yg ni utk reduce sy punye weight yg amatlah degil lepas bersalin. takmo turun2... sampai nak naik penimbang pn takut2, risau tgk jarumnye.haha... ni kak cery suggestkn utk reduse weight utk bf mom! mmg selamat dn suci. dan nak tau? skrg sy dah 2.5kg kurang dari sebelum pregnant. hah? tu dia...walau pn tak byk turunnye, sbb sy ni mmg kejenye duduk je la depan komputer n ngadap buku2 yg menimbun ni je, but I managed to reduce my weight walaupn slowly... makan? mkn cam biasa je, never skip every meal okeh! hehe... lg 1, lecithin ni good utk minda, jd 2 in 1 la kan, sbb sy kan student lg...kene la bagi minda ni tajam2 sikit... ;D
Utk mereka yg duk cari milk booster, try la set 3M ni, amat lah puas hati!

TESTIMONI MEREKA YANG BERMASALAH KULIT 

Testimoni 1 credit
"Kemudian , the next try plak, saya mencuba Set D Skin care set (consist of Vit-B,Vit-C,Vit-E ) Saya ade masalah kulit sensitif , ade bintik2 merah kat bahagian pipi and bekas2 jerawat .. dah cuba mcm2 produk muka tapi tak berubah pun, sometimes it makes things worst .. Mungkin sebab terlalu byk chemical in that product, not so sure though ..


Mula2 pakai dalam 2 minggu , muka saya mengelupas ( mungkin untuk proses pemulihan ) dan tak lama dlm 3 minggu selepas tu ,alhamdulillah nampak perubahan .. skin jadi lebih lembut dan sedikit demi sedikit bintik merah dan bekas hitam2 parut jerawat makin hilang .. Since that day , im more consistent in taking supplement ... Ye la nak cantik punye pasal :p ...

Sangat2 merekomen this skin care set ... im fully satisfied with the result ... Dan saya juga sudah memperkenalkan produk ini juga kepada adik saya ... N again , result sgt2 memberangsangkan .parut2 itam di mukanye hilang dlm masa 2 minggu memakan set ini ...:)
Testimoni 2 
"Saya amik vitamin ni sebab period saya tak teratur. Tapi siapa sangka lepas makan vitamin ni, suami dan keluarga mertua puji kulit saya makin cantik. Bukan nak puji diri sendiri tapi saya memang dapat rasakan perubahan yang ketara amik vitamin ni. Dulu makan vitamin E pun tak nampak ketara seperti sekarang. Terima kasih kak N" (Puan S)
Testimoni 3

Anis Syahida (5 tahun) yang mana 2 minggu lepas terkena jangkitan kudis buta. Kalau nak tengok betul-betul saya sendiri pun rasa geli sebab ia akan berjangkit-jangkit ke tempat lain di mana naik gelembung air dan pecah. Bila pecah ia akan keluarkan darah dan berjangkit pula di tempat lain dan akhirnya ia merebak ke si adik, Aisyah Humaira' (2 tahun 10 bulan). Selepas benda ni berlaku masa ini saya tak bawa ke klinik lagi saya terus cuci kudis tersebut setiap hari dengan Basic H. Setelah saya rasa puas hati yang kudis tersebut kering baru saya pecahkan vitamin E dan saya sapukan pada kudis tersebut. Selepas seminggu baru saya bawa Anis ke klinik untuk ambil antibiotik itu pun saya tengok kudis buta Aisyah lagi teruk. Tapi sebab depa dua beradik saya pun minta juga ubat untuk Anis dan memang cepat sembuh sebelum antibiotik itu bertindak.Alhamdulillah sekarang ni muka Anis Syahida memang dah bersih adalah parut sikit je dan jangan risau sebab sel-se yang mati itu akan ditukarkan ke sel yang baru. Selain itu saya memang berikan Anis Meal Shakes dan juga Omega Guard di mana untuk pertahanan diri dan juga penggantian sel-sel baru.



TESTIMONIAL DARIPADA PENGGUNA SHAKLEE IBU YANG SEDANG HAMIL, BERPANTANG DAN MENYUSU, VITAMIN SHAKLEE MERUPAKAN TEMAN BAIK MEREKA P...

0 comments: